top of page

Hamlet Hamletsson - Vikings & Vuile beats

Stel dat je opgroeit in een wereld die perfect is. Met perfecte ouders, perfecte leraars, perfecte liefjes en perfecte vrienden. En stel je nu eens voor dat net jij de enige bent die dat niet is. In de harde Vikingwereld is kroonprins Hamlet een buitenbeentje. Hij is niet stoer, sterk, luid en brutaal, maar aarzelend, voorzichtig en onzeker. Uitgerekend hij krijgt nu de verpletterende verantwoordelijkheid om in de voetsporen van zijn vader te treden. Dé Viking onder de Vikings, de grootste koning die zijn volk de laatste decennia gekend heeft, is op dubieuze wijze om het leven gekomen. Geslingerd tussen wraakgevoelens en angst, daadkracht en onzekerheid, waanzin en helderheid, neemt Hamlet het publiek mee in zijn worsteling en leidt hij ons naar het onvermijdelijke bloedbad dat hem wacht. De toneelklassieker der toneelklassiekers bewerkt tot een stomende, brutale en explosieve voorstelling voor jongeren vanaf 15 jaar.

Première op 17 maart in Schouwburg De Kern, Wilrijk. Compagnie Lodewijk/Louis repeteert momenteel met een ploeg van 8 spelers. Alle info en tickets vind je hier.


Beeld door Monday Jr. Agbonzee tekst: Yves De Pauw naar W. Shakespeare

met: Iris Van Cauwenbergh, Hanne Torfs, Mark Verstraete, Yves De Pauw, Lieke Oolders, Nicole Kecic, Pieter Lambrechts, Mathijs Deheegher.

muziek: Hanne Torfs

vormgeving: Compagnie Lodewijk/Louis


Opmerkingen


bottom of page