top of page

September 2023
ALICE

Samen met de Kunstacademie Deurne voor Muziek en Woord, Dansstudio Arabesque, De Klap en district Deurne, inspireert Compagnie Lodewijk/Louis zich op Lewis Carolls ‘Alice in Wonderland’ om een verhaal te vertellen over Alice of Alain die niet weet of die wel een voorbeeld wil zijn. Nu nog niet. 
 

Honderdvijftig acteurs, dansers en muzikanten in en rond Deurne zetten hun tanden in het meest succesvolle kinderboek in de Westerse geschiedenis. Meer dan 150 jaar na publicatie blijft het verhaal een fijn toevluchtsoord van waaruit we onszelf en de wereld om ons heen kunnen bekijken.

Klimaatwetenschappers, Klimaatontkenners, Antivaxers, Ministers van Volksgezondheid, Healthcoaches, Succescoaches, Foodies, Pro’s en contra’s, …

Allemaal zitten ze in onze broekzak te wachten tot we ze aanklikken. Allemaal vertellen ze ons hoe we ons leven moeten leiden en hoe we een voorbeeld voor anderen kunnen worden. 

Het is wat om als jongere net op dit moment je vleugels te moeten uitslaan en jezelf te leren kennen.
 

Het is overigens het tweede omvangrijke gemeenschapsproject van de Compagnie die in 2021 in Wilrijk een bewerking van 'Midzomernachtsdroom' maakte met meer dan 100 liefhebbers uit het Wilrijkse. 

 

Tekst en Regie : Yves De Pauw

Muziek : Peter Spaepen, Kunstacademie Deurne voor Muziek en Woord

Dans : Loïs Martens, Dansstudio Arabesque

Kostuums en vormgeving : Iris Van Cauwenbergh, Sibren Hanssens, De Klap

Koor en scholenwerking : Tine Joris van COLvzw

Productie : Compagnie Lodewijk/Louis, Constant Euler, De Klap

affichebeeld: Monday Agbonzee Jr.

met dank aan: De Klap, AZ Monica, Dansstudio Arabesque, District Deurne, Kunstacademie Deurne en FroeFroe

Het stuk gaat in première op 15 september 2023 en zal nog spelen op 16, 17, 20, 21, 22, 23 en 24 september 2023 in CC Luchtbal, Columbiastraat 8A, 2030 Antwerpen 
Let op: op zondagen (17 en 24 september) wordt er 2 keer gespeeld, om 15u en om 20u. 

Tickets te verkrijgen vanaf 1 juni.
kassa 16 euro, Kansentarief 4 euro.

Lees hier het artikel in de Gazet van Antwerpen over 'ALICE'.

"Het scenario is van de hand van Yves zelf, gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland van Lewis Carroll. “Het boek gaat over de vlucht van een meisje, die in een droom een wereld creëert waar iedereen commentaar geeft op haar”, zegt Yves. “Dat verhaal heb ik in een hedendaags jasje gestoken. In coronatijden hebben tieners het heel moeilijk gehad, nu nog altijd. Door de lockdown waren de sociale media hun enige wereld. Een perfecte wereld, waar mensen zich enkel op hun best tonen. In Alice in Deurneland gaat het over de volgwaardigheid. Het is vandaag de dag bijna een plicht om een voorbeeld te zijn, om te influencen.”


 

bottom of page