top of page
MIDZOMERNACHTSDROOM - WILRIJK, SEPTEMBER 2021 

Na 1,5 jaar repeteren met meer dan 100 dansers, acteurs en muzikanten speelde Midzomernachtsdroom in het Steytelinckpark in Wilrijk.

Een avontuur dat dankzij de doorzetting (toch niet vergeten dat er wat Cornona-Lockdowns te verwerken waren) van een bende prachtige mensen, een waanzinnige apotheose heeft gekend. Acht uitverkochte voorstellingen boden meer dan 2000 toeschouwers grootse scènes en intieme ontwikkelingen, veel drama en pathetiek maar ook bergen ontroering en humor.

 

Schrijver/dichter Max Temmerman beschreef het als volgt : 'Een klassieker op maat vertaald naar de dag van vandaag, zowel in aankleding, soundscapes en actie, maar in eerste instantie toch in taal: Wilrijkse acteurs geheel naturel in vijfvoetige jamben laten praten alsof ze nooit anders gedaan hebben...

Wij hebben er met open mond naar zitten kijken en met ons het extatische publiek van de uitverkochte tribune.'

 

Het was een eer om als professioneel gezelschap met zoveel onblusbare passie voor theater, dans en muziek aan de slag te kunnen. Voeg daar bovenop de onvoorwaardelijke steun van het Cultuurcentrum De Kern, de  Academie Wilrijk, danscompagnie Huys Arts en het District Wilrijk, en je begrijpt waarom Compagnie Lodewijk/Louis van hieruit op een roze wolk verder surft naar volgende projecten.

 

Geniet nog even na met beelden van de voorstelling door de lens van Monday Agbonzee Jr.

bottom of page