• facebook-square

© 2015 by Compagnie Lodewijk/Louis. Proudly created with Wix.com

INFO

Een theatergezelschap opgericht door Iris Van Cauwenbergh en Yves De Pauw in 2006.
Asurd-komisch en pijnlijk herkenbaar.

Iris Van Cauwenbergh en Yves De Pauw leren elkaar kennen in 2002 tijdens de voorstelling Cirque Danton van Jan Decorte. Ze slaan de handen in elkaar en maken datzelfde jaar, samen met Sara Vanderieck, de performance MOSKOU naar DRIE ZUSTERS van Anton Tsjechov. De voorstelling wordt gelijk geselecteerd voor het ‘10 Jaar Bronks’ festival en speelt in het Brusselse Kaaitheater.

In 2006 richten ze samen Compagnie Lodewijk/Louis op en maken een eerste voorstelling VOORBIJ DE LIEFDE. Het stuk kenmerkt hun latere oeuvre. De Morgen schrijft: “VOORBIJ DE LIEFDE is het absurdisme van Ionesco gepaard aan het bevreemdend alledaagse bij Martin Crimp”. Sindsdien maakt Compagnie Lodewijk/Louis elk jaar een voorstelling, telkens met andere acteurs en telkens met een behoorlijke weerklank in de pers.


Iris Van Cauwenbergh en Yves De Pauw delen eenzelfde gevoeligheid voor het kleine in de maatschappij. De kleine mens binnen een grote, meedogenloze wereld, die probeert zijn eigen pad te bewandelen. Niet vanuit de sérieux, maar vanuit de hilariteit en de absurditeit die zo 'n pogingen met zich meebrengen.

Niet toevallig titelde een journalist een recensie over hun werk met “Tussen Monty Python en Michael Haneke”. Een andere voorstelling werd beschreven als: “het absurdisme van Ionesco gepaard aan het bevreemdend alledaagse bij Martin Crimp.”