top of page

2006/2007
Voorbij De Liefde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Compagnie Lodewijk/Louis naar Stefaan Van Brabandt
Spel: Yves De Pauw & Iris Van Cauwenbergh
Cello: Jozefien Peelman & Marijke Gonnissen
Coach: Stef De Paepe
Productieleiding: Maarten Naessens
Productie: Compagnie Lodewijk/Louis i.s.m. CcBe
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Antwerpen

Première: 08 december 2006, CC De werf Aalst

 

 

Een man, een vrouw en heel veel klei.
Een gekend verhaal.
Denken we.

 


De eerste voorstelling van Iris en Yves, het eerste wapenfeit van Compagnie Lodewijk/Louis.
Op basis van de gelijknamige tekst die Stefaan Van Brabandt voor hen schreef, creëerden de twee jonge theatermakers hun eigen universum omtrent een uitgeblust koppel. De recensie van Wouter Hillaert in De Morgen geeft een mooi beeld van de voorstelling.

 


Wouter Hillaert in De Morgen
“Surrealistische miniatuurtjes over een koppel met een ranzig kantje.”

“Niets zo vruchtbaar voor een verdorde verhouding als een attentie op tijd en stond. Alleen vallen de presentjes waarmee Patrick en Patricia elkaar thuis opwachten, nooit in goede aarde. Voor de één blijkt een grasmaaier te rood om groen te zijn, voor de ander is Bach in een foute uitvoering een CD van niks.

Elk normaal koppel zou scheiden, maar Patrick en Patricia leven ervan op. Dan kan het zweepje uit de kast. Dan volgt er straf, bij voorkeur in het Frans en op de blote poep.

Voorbij de Liefde is het absurdusme van Ionesco gepaard aan het bevreemdend alledaagse bij Martim Crimp. Hoewel beide partijen trouw hun thee drinken op de gezette momenten, ligt de gruwel op de loer.

Wat doe je tegen de uitgekauwde patronen van een relatie die er nog amper een is? Je gaat alsmaar verder in extreme spelletjes, om toch maar iets te delen. Tot je jezelf op een dag terugvindt in de krant onder de kop ‘gezinsdrama’. In Voorbij de liefde komt het niet zover, maar het gekke einde insinueert veel.”

 

bottom of page