IN BEELD
TUSSEN MONTY PYTHON EN HANEKE

Compagnie Lodewijk/Louis maakt theater. Voorstellingen waarbij ze het herkenbaar menselijk gedrag uitvergroten zodat zowel het absurd komische als de grimmige schaduwzijde ervan aan het licht komen.

Grotesk, hilarisch, niets ontziend en graag balancerend op de grens tussen kunst en kitsch.
Wouter Hillaert beschreef het als een wereld tussen Monty Python en Michael Haneke.

SPEELDATA

TITUS (on AIR)

tijdelijk in

Corona Lockdown.

Bekijk fragmenten uit de openluchtvoorstelling op de Zomer van Antwerpen 2018 en uit de zaalversie als doekje voor het bloeden.

LAATSTE NIEUWS - BLOG
KRAKEN TV

Met trots presenteren we jullie onze eerste aflevering van KRAKEN TV.

Kijk nu naar KRAKEN TV en maak kans op een onvergetelijke ruimtereis. Word één van de 100 gelukkigen die binnenkort, als de aarde onleefbaar is, mee de ruimte in mag op de rug van onze schepper: DE KRAKEN.

Bekijk de dolle fratsen van Broeder Jacob (in zijn onderzeeër op de Noordpool) Zuster Sieglinde (met het echte scheppingsverhaal) Zuster Brunhilde (met haar tekeningen van de visioenen over De Kraken) en Zuster Adelheid (met haar KRAKENLIED) en kom te weten hoe je   persoonlijk uitverkoren kan worden door De Kraken himself.

 

Stuur jullie deelnamefilmpjes in op 

krakenteevee@gmail.com

NIEUWSBRIEF

Partituur en tekst vinden jullie op :

MIDZOMERNACHTSDROOM

23 april 2020 was het de herdenking van de sterf- en geboortedatum van de geliefde W. Shakespeare (hell of a party that must have been). Tevens ook de dag dat de ticketverkoop van onze MIDZOMERNACHTSDROOM op de vijver van het Steytelinckpark in Wilrijk van start zou gaan.

 

Jammer genoeg is dat niet het geval geweest. CORONA heeft daar anders over beslist.

 

De première van MIDZOMERNACHTSDROOM zal namelijk niet doorgaan in september 2020, maar wel in september 2021. We willen deze voorstelling in vol ornaat aan jullie kunnen presenteren en onder deze omstandigheden kan dat niet. Daarom hebben we deze beslissing genomen.

 

Maar niet getreurd, want dit afstel is alles behalve een uitstel. En zoals een goede wijn, zal de voorstelling er alleen maar beter op worden.

 

De winnaars van vrijkaartjes van onze Verantwoord Online Gaming Quizzzzes, moeten niet vrezen. Hun kaartjes zijn geldig tot en met december 2021.

 

Het ga jullie allen goed!

IN THE PICTURE

In 2016 maakte Compagnie Lodewijk/Louis 

 

'De Man die over de Draad kwam'

 

Samen met Gerry De Mol, Lorenza Goos, Pieter De Praetere, Emma De Saedeleir en Didier François zoomen we hier in op de gevolgen van het plots installeren van een fysieke grens. In ons geval : De Dodendraad; een met 2000 volt geladen afsluiting die de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog over de gehele Belgisch-Nederlandse grens geplaatst hebben.

 

Een familie probeert het beste uit de situatie te halen en ieder lid moet zijn of haar talenten inzetten voor het grote gemeenschappelijke doel.

 

Heavy shit die, zoals het een Compagnie Lodewijk/Louis-voorstelling betaamt, met de nodige absurde humor doorspekt wordt om er opnieuw een zwarte komedie van te maken.

In deze scène ontmoet Madeleine, de jongste dochter, voor het eerst haar favoriete Gerry Zwei (Duitse soldaat) alleen in het veld. Onmiddellijk bestendigen ze hun liefde met een hemels duet. Maar is de liefde waar Gerry Zwei over zingt ook wel de liefde die zij denkt dat hij bezingt?

In 2011 maakte Compagnie Lodewijk/Louis 

 

'LES petits et vulgaires PLAISIRS'

 

Samen met Lorenza Goos, Gert Portael, Timme Afschrift, Tonio De Roover en Eric Raeves, maakten ze een voorstelling over een ideale liefde tussen Gerry en Vera. Ze leven in nooit afnemende verliefdheid en perfecte harmonie teruggetrokken in hun appartementje. Tot Sigrid, de nieuwe huurster, alles in een totaal ander daglicht weet te plaatsen.

In onderstaande scène wil Sigrid Gerry verrassen als hij thuis komt door stiekem voor hem te koken in zijn appartement. Zijn enige probleem is : waar is Vera, zijn vrouw?

Gerry heeft het gehad met Sigrids bemoeienis en illustreert aan de hand van zijn guilty pleasure, hoe groot de liefde van Vera is voor hem.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2015 by Compagnie Lodewijk/Louis. Proudly created with Wix.com

my FLESH/MY blood (c) Eric Raeves

Compagnie Lodewijk/Louis