IN BEELD

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

TUSSEN MONTY PYTHON EN HANEKE

Compagnie Lodewijk/Louis maakt theater. Voorstellingen waarbij ze het herkenbaar menselijk gedrag uitvergroten zodat zowel het absurd komische als de grimmige schaduwzijde ervan aan het licht komen.

Grotesk, hilarisch, niets ontziend en graag balancerend op de grens tussen kunst en kitsch.
Wouter Hillaert beschreef het als een wereld tussen Monty Python en Michael Haneke.

83784285_2269046646529004_84272892958065
SPEELDATA

KRAKEN

ON STAGE UITGESTELD

WE ZIJN ER TERUG NA DE CORONA PAUZE !

LAATSTE NIEUWS - BLOG
KRAKEN TV

Met trots presenteren we jullie KRAKEN TV, AFLEVERING 2!

Ontdek het scheppingsverhaal zoals het zich werkelijk heeft afgespeeld en volg de saga van De Kraken. Hoe hij de ware superheld is die ooit, lang geleden, Moeder Aarde bestreed, beminde en bevruchtte. Uit hun liefde ontstond het leven en bij dat leven hoort de mens. Nu is de mens in gevaar. Door zijn gebrek aan respect voor Moeder Aarde, vervalt ze opnieuw in woede en onleefbaarheid.

 

Maar gelukkig staat De Kraken er opnieuw om samen met al het leven hier op zoek te gaan naar een nieuwe, leefbare planeet. Zusters Adelheid, Sieglinde en Brunhilde leiden u met graagte doorheen deze saga en krijgen informatie over De Kraken van Broeder Jacob, die momenteel bij De Kraken vertoeft. Zorg dat jij ook één van de uitverkorenen wordt die mee mag op ruimtereis naar een mooiere toekomst en neem deel aan KRAKEN TV!

Hieronder de tweede aflevering. Op ons YouTube-kanaal al het videomateriaal van deze saga!

NIEUWSBRIEF

Bedankt voor de inzending!

De partituur van het KRAKENlied en de tekst van het scheppingsverhaal, vinden jullie op :

MIDZOMERNACHTSDROOM

23 april 2020 was het de herdenking van de sterf- en geboortedatum van de geliefde W. Shakespeare (hell of a party that must have been). Tevens ook de dag dat de ticketverkoop van onze MIDZOMERNACHTSDROOM op de vijver van het Steytelinckpark in Wilrijk van start zou gaan.

 

Jammer genoeg is dat niet het geval geweest. CORONA heeft daar anders over beslist.

 

De première van MIDZOMERNACHTSDROOM zal namelijk niet doorgaan in september 2020, maar wel in september 2021. We willen deze voorstelling in vol ornaat aan jullie kunnen presenteren en onder deze omstandigheden kan dat niet. Daarom hebben we deze beslissing genomen.

 

Maar niet getreurd, want dit afstel is alles behalve een uitstel. En zoals een goede wijn, zal de voorstelling er alleen maar beter op worden.

 

De winnaars van vrijkaartjes van onze Verantwoord Online Gaming Quizzzzes, moeten niet vrezen. Hun kaartjes zijn geldig tot en met december 2021.

 

Het ga jullie allen goed!

IN THE PICTURE

In 2016 maakte Compagnie Lodewijk/Louis 

 

'De Man die over de Draad kwam'

 

Samen met Gerry De Mol, Lorenza Goos, Pieter De Praetere, Emma De Saedeleir en Didier François zoomen we hier in op de gevolgen van het plots installeren van een fysieke grens. In ons geval : De Dodendraad; een met 2000 volt geladen afsluiting die de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog over de gehele Belgisch-Nederlandse grens geplaatst hebben.

 

Een familie probeert het beste uit de situatie te halen en ieder lid moet zijn of haar talenten inzetten voor het grote gemeenschappelijke doel.

 

Heavy shit die, zoals het een Compagnie Lodewijk/Louis-voorstelling betaamt, met de nodige absurde humor doorspekt wordt om er opnieuw een zwarte komedie van te maken.

In deze scène ontmoet Madeleine, de jongste dochter, voor het eerst haar favoriete Gerry Zwei (Duitse soldaat) alleen in het veld. Onmiddellijk bestendigen ze hun liefde met een hemels duet. Maar is de liefde waar Gerry Zwei over zingt ook wel de liefde die zij denkt dat hij bezingt?

In 2011 maakte Compagnie Lodewijk/Louis 

 

'LES petits et vulgaires PLAISIRS'

 

Samen met Lorenza Goos, Gert Portael, Timme Afschrift, Tonio De Roover en Eric Raeves, maakten ze een voorstelling over een ideale liefde tussen Gerry en Vera. Ze leven in nooit afnemende verliefdheid en perfecte harmonie teruggetrokken in hun appartementje. Tot Sigrid, de nieuwe huurster, alles in een totaal ander daglicht weet te plaatsen.

In onderstaande scène wil Sigrid Gerry verrassen als hij thuis komt door stiekem voor hem te koken in zijn appartement. Zijn enige probleem is : waar is Vera, zijn vrouw?

Gerry heeft het gehad met Sigrids bemoeienis en illustreert aan de hand van zijn guilty pleasure, hoe groot de liefde van Vera is voor hem.