• facebook-square

© 2015 by Compagnie Lodewijk/Louis. Proudly created with Wix.com

GERT PORTAEL

Gert Portael studeert in 1983 af aan de Studio Herman Teirlinck, instituut voor dramatische kunst. Ze debuteerde in het theater in 1984 met haar opmerkelijke rol in  “De Getemde Feeks” W. Schakespeare in een regie van Dirk Tanghe. Ze werkte met regisseurs als Eric Devolder, Johan Dehollander, Arne Sierens “Soldaatfacteur en Rachel” en “Moeder en kind”, Alain Platel, Lies Pauwels in gezelschappen als het NTG, Arca, Victoria, Nieuwpoorttheater, Tristero, Eisbär en FC Bergman.

Begin jaren 90 werd ze een vaste waarde bij Toneelgroep Ceremonia van Eric Devolder.

In 1994 werd Gert genomineerd voor een Columbina voor haar rol in “Nora” van Ibsen in regie van Dirk Tanghe.

Met Bart Meuleman en Herwig Ilegems maakte ze deel uit van “de smerige trilogie” van De Zweep.

Ze speelde in films als “Hombres Complicados” en "Iedereen beroemd" van Dominique Deruddere (in 2000 genomineerd voor de Acadamy Awards) en “Koko Flanel”en "Daens" van Stijn Coninckx  (deze laatste genomineerd voor de Acadamy Awards in 1993). Vertolkte “De Moeder”  in “La Maison du Canal” van Alain Berliner en vertolkte de hoofdrol in “Elektra”van Rudolf Mestdagh.

Ze speelde tientallen gastrollen in televisieserie’s van o.a.: Hugo Mathijssen, Bart Peeters, Stijn Coninx, Tom Van Dijck& Tom Lenaerts, Herwig Illegems, Bart Meuleman, Hans Herbots, Frank Van Mechelen, Alain Berliner, Michel Henderickx, Nic Balthazar.

Sinds 2003 is Portael een vaste waarde op de kleinkunstafdeling van het Herman Teirlinck instituut nu de Hogeschool AP Antwerp. Elk schooljaar doceert&coacht zij de studenten Kleinkunst in de makeropleiding.

Bij Compagnie Lodewijk/Louis vervoegt ze sinds CAMPING VAUCLUSE de artistieke kern en werkt/speelt ze mee aan/in de voorstellingen.